Sneeuwklokjes in de Hortus Botanicus in Leiden


Sneeuwklokjes zijn prachtig om te zien. De Engelsen noemen ze snowdrops. Ze duiden het einde van de winter en het begin van het voorjaar aan. Maar wist je dat er enorm veel verschillende soorten zijn?
En dat er hele dure exemplaren tussen zitten? Die tot wel 200 euro per stuk kosten? Wanneer je een grote variatie aan sneeuwklokjes wil zien is de Hortus Botanicus in Leiden de aangewezen plek om te gaan kijken.
Ik ben daar op dinsdag 20 februari met mijn vrouw naar toe geweest om een fotoreportage van de kleine witte bloemetjes te maken. Her en der waren ook al wat krokussen te zien. Het was 5 graden Celsius en heerlijk rustig.
De auto hadden we op het parkeerterrein bij de Haagweg geparkeerd en vandaar waren we met een shuttlebusje naar het Academiegebouw gebracht. Daar achter ligt de Hortus van Leiden. Op mijn facebookpagina staan onze andere foto’s van de sneeuwklokjes.
Klik op de volgende link en Enjoy! https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1439520839506828
En hier is een kort filmpje te vinden: https://youtu.be/9A2Uxv4qs3I
 

Oude artikelen