Ringen aan zee


Op vrijdag 23 februari was het koud in Scheveningen. De thermometer gaf 3,5 graden aan maar voor het gevoel was het nog kouder. Dat kwam door de wind.
Omdat de zon scheen was het desondanks met de wind in de rug aangenaam. De reden voor onze gang naar de boulevard was de aanleg van een uniek kunstwerk. Op 12 februari waren twee zilverkleurige graafmachines gestart met de opbouw van 20 ringen van zand.
Wij konden zien dat het kunstwerk bijna af was. Je mocht op de ringen lopen maar niet op de schuine hellingen. In het midden stonden grote reuzen schelpen. Tot en met 8 april blijven de ringen op het strand.
Gedurende die tijd zullen ze continu veranderen door toedoen van water, wind en bezoekers. De zilverkleurige graafmachines zullen ook regelmatig in actie komen. Op 8 april start de sloop en krijgt het strand weer zijn vertrouwde uiterlijk terug.
De ringen maken deel uit van de feestelijkheden die worden georganiseerd omdat badplaats Scheveningen 200 jaar bestaat. Er wordt nog veel meer georganiseerd. Kijk daarvoor in onze agenda!
Meer foto’s kan je zien op onze facebookpagina : https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1442470859211826  en een leuke video staat op you tube bij: https://youtu.be/ZQSTz12YlJ8
  


Oude artikelen