Goulash bereiden

Goulash is een heerlijke stoofschotel waar je de tijd voor moet nemen en die je met liefde moet bereiden. Wanneer je dat doet zal iedereen die er van eet genieten. Ik serveer deze goulash met witte rijst. Maar als je door de goulash voor het opdienen in stukken gesneden gekookte aardappels roert en zo serveert heb je een leuke variant die ook nog eens totaal anders smaakt en erg goed vult.


Wat heb je nodig?

-een pan om de goulash in te stoven. De mijne is van Le Creuset
-een set vlammenspreiders wanneer je net als ik op gas kookt
-een koekenpan om de ui in te fruiten
-een pan om de rijst in te koken
-een zeef om de rijst af te gieten


De ingrediënten

-sucadelapje
-groene paprika
-uien
-tomaten
-tomatenpuree
-bouillonblokje
-paprikapoeder
-margarine


Maak de gewenste hoeveelheid uien schoon en snipper ze klein. Fruit ze in een koekenpan met wat margarine op een laag vuur lichtbruin. Snij de sucadelapjes in kleine stukjes. Ik haal de grotere stukken vet er uit. Braad de stukjes vlees in de braadpan met wat margarine rondom bruin. Voeg de in kleine stukjes gesne-den tomaten aan het vlees toe. Open het blik tomatenpuree en giet de inhoud bij het vlees in de braadpan.
Voeg het bouillonblokje toe en wat paprikapoeder. Doe de uitjes wanneer ze iets gefruit zijn ook in de pan. Doe de deksel op de pan en zet de pan op de kleinste gaspit op de vlammenspreiders en laat rustig sudderen. Voeg na twee uur sudderen de in kleine blokjes gesneden groene paprika toe en laat nog een uur sudderen. Dan krijg je een heerlijke volle smaak en zacht vlees. Dien de goulash samen met de rijst op op voorverwarmde borden. Bon appetit!
Klik op https://youtu.be/dHh3MgF0jV8 om mijn informatieve video te bekijken.

Oude artikelen