Goulash bereiden
Goulash
is een heerlijke stoofschotel waar je de tijd voor moet nemen en die je met
liefde moet bereiden. Wanneer je dat doet zal iedereen die er van eet genieten.
Ik serveer deze goulash met witte rijst. Maar als je door de goulash voor het
opdienen in stukken gesneden gekookte aardappels roert en zo serveert heb je
een leuke variant die ook nog eens totaal anders smaakt en erg goed vult.
Klik op https://youtu.be/dHh3MgF0jV8 om mijn informatieve video te bekijken.
Wat heb
je nodig?
-een pan
om de goulash in te stoven. De mijne is van Le Creuset
-een set
vlammenspreiders wanneer je net als ik op gas kookt
-een
koekenpan om de ui in te fruiten
-een pan
om de rijst in te koken
-een
zeef om de rijst af te gieten
De
ingrediënten
-sucadelapje
-groene
paprika
-uien
-tomaten
-tomatenpuree
-bouillonblokje
-paprikapoeder
-margarine
Maak de
gewenste hoeveelheid uien schoon en snipper ze klein. Fruit ze in een koekenpan
met wat margarine op een laag vuur lichtbruin. Snij de sucadelapjes in kleine
stukjes. Ik haal de grotere stukken vet er uit. Braad de stukjes vlees in de
braadpan met wat margarine rondom bruin. Voeg de in kleine stukjes gesne-den
tomaten aan het vlees toe. Open het blik tomatenpuree en giet de inhoud bij het
vlees in de braadpan.
Voeg het bouillonblokje toe en wat paprikapoeder. Doe de
uitjes wanneer ze iets gefruit zijn ook in de pan. Doe de deksel op de pan en
zet de pan op de kleinste gaspit op de vlammenspreiders en laat rustig
sudderen. Voeg na twee uur sudderen de in kleine blokjes gesneden groene
paprika toe en laat nog een uur sudderen. Dan krijg je een heerlijke volle
smaak en zacht vlees. Dien de goulash samen met de rijst op op voorverwarmde
borden. Bon appetit!Klik op https://youtu.be/dHh3MgF0jV8 om mijn informatieve video te bekijken.