Collectie den Hartogh Ford museum wordt 23 juni geveild

Op 30 november 2016 was het Den Hartogh Ford museum in Hillegom voor de laatste keer voor het publiek open. Niemand uit de familie wilde het stokje over nemen en daarmee kwam er een eind aan jaren lange activiteiten.
Het team van Classic Cars and Lifestyle kan de keren dat we er geweest zijn en of met een rit hebben mee gedaan niet op twee handen tellen en we vonden het besluit spijtig maar begrijpelijk. Tot de bekendste modellen die Ford gebouwd heeft hoort ongetwijfeld de T Ford. Bij het Ford museum was er eentje te zien op een grote paal bij de ingang van het parkeerterrein.
Zwart natuurlijk want ze werden alleen in het zwart geleverd. Al in 1913 werd de auto gebouwd aan een “moving assembly line” en daardoor ging de productie acht keer sneller. De eerste Ford die door de Ford Motor Company werd geproduceerd was de A Ford. Dat was in 1903.  Op de foto boven zie je een rood exemplaar uit het museum. Er zat een twee cilinder motor in die 8 pk leverde. Het was een volledig open auto met opbergruimte onder de bank.
De auto kostte 950 dollar. Op 23 juni kan je nog één keer naar het museum. Om een auto te kopen of één van de talloze memorabilia of een oude motorfiets. Op mijn Facebookpagina staan een aantal leuke foto’s die ik in het verleden gemaakt heb in het museum: https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1534490530009858.
Kijk voor meer algemene veilinginformatie op https://www.fordmuseum.nl/ en voor informatie van de te veilen auto’s op http://www.bonhams.com/auctions/25077/ en voor informatie over de overige zaken op https://www.inventarisverkoop.nl/webshop/ford-museum-1.
Klik op deze link voor een leuke video van een T Ford https://youtu.be/pc4EFsOjPXI 
 

Oude artikelen