Kermis op de Dam in Amsterdam


Zondag 29 oktober was ik met mijn vrouw in Amsterdam. We komen er graag en dit keer gingen we naar de Nieuwe kerk naar de expositie over Martin Luther King, Gandhi en Nelson Mandela. Op de dam aan gekomen was het weer gezellig druk.
De duiven zaten op het monument en daar stonden ook de paardenkoetsjes die normaliter voor het Paleis op de Dam staan. Dat moest wel want op de keien voor het Paleis vond de halfjaarlijkse kermis plaats.
Van een afstand keken we toe hoe dapperen zich naar boven lieten voeren in een om een paal rond draaiende constructie om vandaar een prachtig zicht over het oude Amsterdam te hebben. Je kon ook met het reuzenrad 55 meter de lucht in, in een gondeltje. Dat is ook niets voor ons.
Dus bleven we lekker op de grond en hebben we wat sfeerfoto’s gemaakt. Volgens diverse berichten was dit de laatste keer dat de kermis op de Dam gehouden werd.
We waren dus getuige van een historische dag. In ons fotoalbum op Facebook bij https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1345219542270292  staan onze overige sfeerplaatjes en hieronder staat een kort filmpje.

Oude artikelen