Een ritje door de Maastunnel


Een ritje door de Maastunnel is een bijzondere ervaring. De Maastunnel is oud en daardoor smal. Het was vroeger al spannend om door de tunnel te rijden met veel verkeer.
In 1982 beleefde ik daar een narrow escape met een geleende Volvo 142 die dermate veel stuurspeling had dat ik bijna tegen de tunnelmuur botste in plaats van de tunnel in te rijden. De Maastunnel is belangrijk voor Rotterdam. Het was de tweede vaste oeververbinding naast de Willemsbrug.
Er is ook een aparte tunnel voor de voetgangers en de fietsers. Om in die tunnel te komen moet je met een hele steile roltrap naar beneden. Aan beide kanten van de voetgangers- en fietserstunnel staan markante gebouwen waar de roltrappen in te vinden zijn.
Maar wij gaan niet op de fiets door de tunnel maar met de auto. De tunnel wordt momenteel opgeknapt maar voor spoedvervoer blijft de buis van Zuid naar Noord open. Het aparte oranje licht en de tegeltjes moeten ook na de restauratie zo blijven. Veel plezier in de tunnel.https://youtu.be/1bv9xMrBjbc
 

Oude artikelen