Een verslag vanuit de pitstraat tijdens de Final 4 op Zandvoort

Zaterdag 3 maart werd op het circuit van Zandvoort de laatste editie van het winter endurance kampioenschap gereden. De race duurde wederom vier uur en per equipe zouden er meerdere rijders deel nemen.
Het was freezing cold en er lag nog wat sneeuw maar omdat het de dagen daarvoor nog zo’n 8 graden kouder was geweest voelde het relatief warm aan en besloten mijn vrouw en ik om wel naar Zandvoort te gaan.
Gekleed in warme laarzen en met de dikste truien onder onze 3 M gevoerde winterjassen was het inderdaad te doen. In tegenstelling tot de vorige edities was er dit keer bijna geen publiek ondanks het feit dat de entree gratis was en je voor het parkeren slechts 6 euro hoefde te betalen.
Voor ons maakte dat dat we ons een beetje op het circuit van Zandvoort voelden als bij de eerste membersmeeting op Goodwood. Een zee van ruimte en nauwelijks mensen dus je kon overal bij om te kijken en foto’s te maken.
Van een vriendelijke marshall mochten we deze zaterdag ook foto’s in de pitsstraat nemen mits we aan de kant bleven. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen.
Nog niet eerder hadden we van zo dichtbij de pitstops mee gemaakt en konden we zien hoe de banden gewisseld werden en hoe er brandstof werd bijgevuld.
Aan het eind van de dag hadden we meer dan 1000 foto’s en filmpjes gemaakt. Een leuke selectie daar van staat op onze facebookpagina.
Klik maar op https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1455380404587538  
Het filmpje kan je op you tube bekijken op https://youtu.be/Ibi2CLJI_6Y

Oude artikelen