Autosportliefhebbers pur sang gaan naar het Zandvoorts museum



Leuke expositie van Lotus en circuit Zandvoort in het Zandvoorts museum




Als autosportliefhebber pur sang moet je deze kans niet laten liggen. Tot en met 1 oktober is er in het Zandvoorts museum een enorm leuke expositie te bekijken over Lotus.
Met leuke modellen en heel veel foto’s die op en om het circuit van Zandvoort genomen zijn. In het museum staat ook een heuse Lotus 20 te pronken, beschikbaar gesteld door Olav Glasius.
Samen met mijn vrouw was ik bij de opening van de expositie op 25 augustus. Het was een gezellige drukte maar het leukste vond ik het moment waarop, voor de officiële opening, plotseling een oudere dame binnen kwam.

Met een heel bijzonder verhaal en een pagina uit een plakboek. Zij was in 1962 bloemenmeisje geweest en had in een Austin Healey met Jim Clark een ererondje over het circuit gereden. Jim Clark was toen derde geworden en zij moest hem een blom opspelden. Dat zou een witte anjer moeten zijn maar Jim Clark wilde per se een rode.
Op de posters van de expositie is Jim Clark te zien in een Lotus 49 op het circuit van Zandvoort. Net zoals op de aankondigingen van de Historic Grand Prix die op 1, 2 en 3 september op het circuit in de duinen gereden wordt.
De overige foto’s staan op de facebookpagina bij https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1279871832138397 De entree tot het museum bedraagt slechts 3 euro en met de museumkaart kan je zelfs gratis naar binnen.
Het museum ligt tegenover het gemeentehuis vlakbij het Raadhuisplein. Kijk voor alle informatie op http://www.zandvoortsmuseum.nl/programmaonderdelen/historische-grandprix/


 

Oude artikelen