McLaren 720 S supercar



McLaren 720 S nu te zien in Louwman Museum!


De sinds kort verkrijgbare supercar van McLaren, de 720 S, is nu te bekijken in het Louwman Museum in Den Haag. De auto staat in de prachtige entreehal en 
als je dat wil kan je een hele middag zwijmelen bij deze gemeen snelle auto met een vanafprijs van €307.700,00.  De auto kan sneller van de 200 kilometer per uur naar 0 afremmen dan accelereren!
De voorgangers van de 720 S hebben we al op en om het Goodwood circuit gezien en gehoord en van die auto’s waren we al danig onder de indruk. Ze zijn mooi en luxe en snel en de 720 S overtreft dat allemaal weer. In Carros staat een erg leuk artikel over de 720.
Als ik geld zou hebben kocht ik zo’n McLaren in plaats van een Ferrari of een andere exoot, zo mooi vind ik hem. De 720 wordt in het Louwman museum vergezeld door 14 andere McLaren modellen en een opengewerkt chassis.


McLaren F1 GTR Le Mans


Eén van de auto’s die er tussen staat is de supersnelle McLaren F1 GTR Le Mans
waarmee McLaren in 1995 de 24 uur van Le Mans wist te winnen. Ik heb een hele serie van die waanzinnige krachtige auto’s tijdens de Members Meeting in 2015 gehoord en gezien hoe enorm snel ze zijn. Op basis van de GTR zijn in 1996 ook een paar straatauto’s geproduceerd, te weten de F1 LM. In totaal hebben we het dan over 5 exemplaren. Bij de introductie van deze roadcar vertelde Ron Dennis aan de pers dat naamgever Bruce McLaren ooit ook straatauto’s wilde gaan bouwen en dat werd een feit met de F1 LM. Om die reden waren drie van de 5 auto’s uitgevoerd in dezelfde kleur oranje die Bruce gebruikte voor de CanAm wagens. De andere twee waren zwart.


Fototip Canon 5D SR


Toen ik op 7 juli in het Louwman museum was waren er ook collega’s van het Belgische magazine Autowereld om foto’s te maken van de supercars uit Woking. De fotograaf gebruikte een Canon 5D SR met een op afstand bestuurde flitser die door zijn collega op de auto’s werd gericht.
Heel slim bedacht en erg efficiënt om op die manier toch goed licht te realise-ren. Want fotograferen in het museum blijft lastig. Door het licht en door de koordjes en de bordjes met informatie. Aan de andere kant van de straatauto’s waren een aantal Formule 1 wagens opgesteld. 

Formule 1 wagens


Natuurlijk stond de winnende auto van Lewis Hamilton, de MP4-23 er. De auto waarmee hij voor de eerste keer wereldkampioen werd. De auto die we ook al hadden gezien bij ons bezoek aan het McLaren Technology Centre in Woking in oktober 2009.
Er staat een auto waarin Senna heeft gereden en een auto van Mika Häkkinen. Al onze foto’s kan je zien op https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1238290272963220 maar leuker is het om de auto’s in levende lijve te aanschouwen. Dat kan tot en met 27 augustus. De entree van het Louwman museum is slechts 14 euro en parkeren kan voor maar 5 euro. Entree met de museumkaart is gratis. https://www.louwmanmuseum.nl/  Wil je meer lezen over McLaren? Dan is het boek met de titel McLaren-the cars 1964-2008 een aanrader of  “the Bruce McLaren scrapbook”. Meer weten van McLaren zelf? Ga dan naar http://www.mclaren.com/

Oude artikelen