Swingende laatste dag Keukenhof 2017



Swingende laatste dag Keukenhof 2017


Zondag 21 mei ging het team van Classic Cars and Lifestyle voor de veertiende keer naar Keukenhof. In de periode dat het park open was hebben we alle fases gezien. We hebben de bloemen zien ontluiken, we hebben ze in volle bloei zien staan en we hebben gezien wat er op het eind gebeurt wanneer het te warm is en daarna hard regent en waait. Al met al hebben we iedere keer dat we het park bezochten genoten. We hebben ons verbaasd over de kameleonachtige metamorfose die het park zelfs in één weekend kan ondergaan. We hebben ons verbaasd over de enorme diversiteit aan bezoekers. Nationaliteiten van all over the World liepen samen door het prachtige park. 
Nergens was een wanklank te bespeuren en overal maakten mensen foto’s van elkaar met de prachtige bloemen op de achtergrond. We hebben ontelbare foto’s voor bezoekers gemaakt met hun eigen telefoon of camera. We hebben zelf ook veel foto’s gemaakt. Een kleine selectie daarvan kan je zien op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1147956111996637 
De laatste dag werden de klanken van het Oud Hollandse draaiorgel bij de ingang al overstemd door een discobeat. Al snel hadden we in de gaten waar de sound vandaan kwam en we besloten daar te kijken. In plaats van het getsjilp van de vogeltjes domineerde de beat en plotseling klonk het geluid van een saxofoon. Als er iets is waar de editor geen weerstand aan kan bieden is het de combinatie van opzwepende beats met een saxofoon. Gebiologeerd bleven we staan en keken naar het optreden dat DJ Mr. Thissa en saxofonist TijsS verzorgden. De modeshow daarvoor hadden we gemist maar dit was super! 
De inmiddels doorgebroken zon zorgde er voor dat de temperatuur een stuk aangenamer was dan de vrijdag er voor en het was puur genieten. Dat kan je in onze video van de zondag hieronder zien en horen.
Nadat de beide heren klaar waren met hun show hebben we even met DJ Matthijs en Tijs gepraat om daarna nog een rondje door het park te maken. Daarbij kwamen we André, één van de tuinlieden, weer tegen. Hij was degene die mij in februari 2013 liet zien hoe het park er uit ziet voor het voor het publiek open gaat. Dit keer hadden we ook tijd om bij de beesten van de kinderboerderij te kijken. De zwijntjes stonden gezellig in het zand te wroeten en de grote konijnen lagen loom in een hoek. De pauw poseerde voor het aanwezige publiek en showde als professioneel model zijn verenpracht. 
In 2018 is Keukenhof open van 22 maart tot en met 13 mei. Wanneer je het park vaker wil bezoeken is het aan te bevelen om een lentepas te kopen. Dit jaar zijn er ruim 1,4 miljoen bezoekers geweest. Een prachtig en zeer terecht resultaat!

Oude artikelen