Autobianchi's en Isaac Newton kabellegger



Veel activiteit bij de Nieuwe Waterweg

Op donderdag 25 mei ging het team van Classic Cars and Lifestyle naar de Nieuwe Waterweg. Naar onze vaste locatie. Om te testen met camera’s en lenzen. Het was een prachtige dag en het was druk. Met fietsers, schepen en auto’s. Terwijl wij wat foto’s maakten en rond liepen kwam er nog iemand aan. Met een grote verrekijker bekeek hij de naderende schepen en liep weg. Even later was hij al terug en haalde uit de kofferbak van zijn auto twee camera’s. Eén daarvan had een eenpootstatief. Het was een Canon 5DSR met een enorme lens erop. Terwijl hij langs ons liep mompelde hij iets dat de boot te vroeg was. Het was de Isaac Newton die geregistreerd is in Luxemburg. We hebben een korte video van deze imposante kabellegger voor je kunnen maken.

Kabellegger

De boot is eind 2015 afgeleverd en in dienst genomen door de Jan de Nul groep. Dat was op 27 november 2015. De boot zette toen direct koers naar Noorwegen om daar de kabels voor zijn eerste klus op te halen. De boot is namelijk een kabellegger. De kabels bevinden zich in twee enorme carrousels. De grootste carrousel, op het dek, heeft een draagcapaciteit van 7.400 ton. Wanneer je op internet gaat zoeken kan je foto’s van het interieur van de boot bekijken.

Autobianchiclub

Terwijl de boot uit snel het zicht voer haastte de man met de Canon 5DSR met de grote lens zich met zijn hondje en de andere camera naar zijn auto. 


Al snel zagen we hem de boot achterna rijden. Wij stonden daarentegen te wachten op de Autobianchiclub. Die namen deel aan een puzzelrit en moesten langs onze fotolocatie terug komen. Het wachten werd al spoedig beloond en met een paar leuke shots van de autootjes konden we tevreden naar huis. 

Oude artikelen