American Sunday was een groot succes

Op een zonovergoten zondag in april bij hoog zomerse temperaturen werd op het circuit van Zandvoort American Sunday gehouden.
Ik besloot om er met mijn vrouw te gaan kijken ondanks het prachtige weer. Dat klinkt raar maar met dat prachtige weer zou het in Zandvoort extreem druk zijn en ook in de bollenvelden zouden de weggetjes vol staan met allerlei voertuigen van mensen die de prachtige fel gekleurde bollenvelden wilden bekijken.
Tot overmaat van ramp is de weg in Vogelenzang ook nog afgesloten waardoor iedereen via Bennebroek naar Zandvoort moet rijden. Om deze redenen had ik rekening gehouden met een uur extra reistijd op de heenreis terwijl de terugreis niet in te schatten viel.
Zie na een mooie dag Zandvoort maar eens uit te komen met een auto. Dat kan uren duren. Hoewel het inderdaad erg druk was reed het verkeer gestaag door, tot we in Zandvoort arriveerden. Toch kwamen we niet al te veel later bij het circuit aan. We hadden enorm geluk.
We kregen één van de laatste vrije parkeerplekken op de toegangsweg naar het circuit toegewezen. De overige ruimte was vol. Het hele terrein stond tsjokvol met allerlei Amerikaanse auto’s. Nog nooit hadden we er zoveel bij elkaar gezien. Ze stonden er in alle soorten en uitvoeringen en we waren enorm onder de indruk.
De hoofdtribune zat vol en op het dak van de pitboxen zag het ook zwart van de bezoekers. Omdat het zo druk was hebben we geen enkele moeite gedaan om te proberen om iets van het programma te volgen omdat dat bij voorbaat kansloos was. De door twee enorme Jet motoren aangedreven monstertruck van Indian Pete zou een run doen om 13.30.
Hij had echter last van startproblemen zodat de demorun niet door kon gaan. Jaren geleden hadden wij hem al gezien en gehoord en geroken tijdens een run op het circuit dus we wisten wat het publiek nu mistte. Voor ons maakte het niet uit. Wij hebben genoten van alle aanwezige auto’s.
We gingen op tijd weg en dat pakte goed uit. Zonder noemenswaardige vertraging kwamen we weer in Den Haag. Terwijl wij van een mok thee genoten en op het gemak de gemaakte filmpjes en foto’s bekeken zagen we op de iPad de wegen rondom Zandvoort rood kleuren.
Dat kon nog wel even duren voordat iedereen thuis was. Onze overige foto’s kan je zien in het album op de Facebookpagina bij: https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1500428353416076 en een kort filmpje staat op You Tube bij: https://youtu.be/GXl6laSxk00

 

Oude artikelen