Nieuwjaarsrace circuit Zandvoort


Zaterdag 6 januari werd op het circuit van Zandvoort de Nieuwjaarsrace gereden. Het was een endurance race van vier uur die mee telt voor het winter endurance kampioenschap.Het was zeer spectaculair en voorafgaand aan de race was er voor het publiek een pitwalk en een gridwalk. Supergaaf!
De laatste race uit de serie wordt op 3 maart gereden. Zoals we wel vaker doen zijn mijn vrouw en ik al op vrijdag 5 januari naar het circuit in de duinen gegaan. Die dag hebben we prachtige foto’s kunnen maken van de trainende deelnemers. Het regende die dag flink en het was best lastig om de auto’s op de baan te houden. Dat lukte ook niet altijd.
Bij de deelnemende auto’s was de meerderheid Duits. We zagen Porsches 911 en GT3, BMW’s in diverse vormen en ook een geweldige Mercedes-Benz SLS GT3 en een Opel en een Audi.
Verder waren er twee Renault Clio’s en twee Seat’s Leon. Je zou het haast niet verwachten tussen al het geweld maar de winnende auto werd de Seat Leon GTR van het team Dennis de Borst en Pim van Riet.
De overige foto’s kan je bekijken op de facebookpagina. Klik op deze link:
https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1399426960182883 . Ik heb ook een leuke video gemaakt van de vrijdag én de zaterdag. Die kan je hier zien: https://youtu.be/xbx54kRp1qM

 

Oude artikelen