Zomerbloemen fotograferen



Met de camera op pad


Op 1 juni is de meteorologische zomer van start gegaan. De lente is voorbij. Dat kan je ook zien wanneer je buiten om  je heen kijkt. Overal staan leuke bloemen langs de kant van de weg. In allerlei prachtige kleuren. 

Onkruid

Veel van die bermbloemen zijn doodgewoon onkruid volgens tuinliefhebbers maar het is erg leuk om op pad te gaan en ze te fotograferen. Zoals de klaproos bijvoorbeeld. Ik weet nog dat de klaprozen in mijn jeugd het zomerbeeld bepaalden. Op bezoek bij familie in Brabant vrolijkten ze het boerenland op. Terwijl de machines over het land reden en het beige gedroogde gras tot hooibalen vormden bewogen de rode klaprozen langs de slootkant in de wind. Vaak waren ze van de een op andere dag verdwenen. Dan moest je weer een jaar wachten tot er nieuwe klaprozen op doken. 

Distel

Een andere favoriet van mij is de paarse distel. Wanneer je daar een closeup foto van maakt met diafragma 4.0 zodat de distel van de omgeving wordt geïsoleerd is bijna iedere foto van een distel bijzonder.

Foto’s die ook erg leuk zijn om te maken zijn de foto’s van graspluimen. Het kan alleen lastig zijn om dat te doen wanneer het hard waait. Dan kan je het beste met de hand scherp stellen in plaats van automatisch omdat de lens anders bezig blijft met focussen.
 Als je bezig bent om al die leuke bloemetjes te fotograferen zal je zien dat de bijtjes en de wespen ook schik beleven aan  de zomerpracht. Ze vliegen van plant naar plant om honing te verzamelen en vanzelf komen de leuke diertjes ook op de foto. 
 Meer foto’s zijn te zien op onze facebookpagina https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1204916942967220
 

Oude artikelen