Keukenhof plant 7 miljoen bollen



7 miljoen bollen


Wie kent het prachtige lentepark Keukenhof vlak bij Lisse niet? Ieder voorjaar komen er bezoekers uit alle werelddelen naar Keukenhof om zich te vergapen aan de enorme bloemenpracht. Het park is dan twee maanden open en gedurende die periode zie je de mooiste bolbloemen uit de grond komen.
Maar die bollen moeten natuurlijk ook geplant worden. Dat gebeurt in het najaar. Tot in december de bodem hard bevroren is worden er door veertig tuinlieden zeven miljoen verschillende bollen geplant. Dat gebeurt volgens een strak schema om te voorkomen dat er kleuren of types door elkaar komen.
Want aan de buitenkant van de bol kan je niet zien wat er uit zal komen. Het team van Classic Cars and Lifestyle heeft tijdens de ieder jaar terugkerende bloembollenmarkt een wandeling door het park gemaakt om een aantal van de voorbereidingen vast te leggen.
Bijna hadden we toen geen foto’s gemaakt omdat er bij de entree van het park een groot bord stond met het parkrege-lement. Daarin stond te lezen dat het niet was toegestaan om foto’s of filmpjes te maken voor publicatie.
Gelukkig kwamen we even later de directeur van Keukenhof, Bart Siemerink, tegen die ons hartelijk begroette en ons verzekerde dat het wel degelijk was toegestaan om onze foto’s en filmpjes te publiceren voor promotionele doeleinden en ons aan moedigde om weer zoveel mogelijk mooie foto’s te maken. Die staan op onze facebookpagina bij: https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1325478124244434 Hieronder kan je twee korte filmpjes bekijken. Eentje van de voorbereidingen in het najaar van 2017 en eentje van de bloemenpracht in het voorjaar van 2017. 


Veel kijkplezier! Wanneer je trouwens wilt zien hoe het park in die paar maanden in het voorjaar continu van gedaante wisselt doe je er goed aan om een lentepas te kopen. Alle informatie staat op www.keukenhof.nl

Oude artikelen