Historic Grand Prix Zandvoort was geweldig



Veel Highlights bij Historic Grand Prix Zandvoort


De historische grand prix van Zandvoort zit er op. Ik weet zeker dat degenen die naar het circuit van Zandvoort geweest zijn op 1 of 2 of 3 september  genoten hebben. Mijn vrouw en ik in ieder geval wel.
Wat hebben we een prachtige auto's gezien. En spannende races. Volgend jaar gaan we vanaf andere locaties foto’s maken. Voor de kerst van 2016 hadden we onze tickets   in een special gift package al besteld. En daar hebben we in het geheel geen spijt van gehad. Ik ging met mijn vrouw op vrijdag 1 september naar Zandvoort. Dat vinden we een leuke dag en het is vaak minder druk zodat je de auto’s beter kan zien dan wanneer het zwart van de mensen ziet. De weersvoorspelling was de hele week aardig maar veranderde.
In de kuststreek was er kans op regen. De redactionele Volvo T4 hadden we bij het BMW driving experience centre kunnen parkeren. Vandaar spoedden we ons naar het circuit waar we de deelnemers aan de MG en Triumph competitie klaar zagen staan om de baan op te gaan voor de kwalificatie. Toen begon het te regenen. Vanaf de hoofdtribune zagen we dat het snel natter werd en dat er overal enorm veel water bleef staan. Het was uitermate spectaculair om te zien!Nog niet eerder hadden we zoveel water op het circuit van Zandvoort gezien en nog niet eerder hebben we zo genoten van de deelnemende auto’s.
Natuurlijk gleden er wat auto’s van de baan maar gelukkig gebeurde er niets ernstigs. Toen het minder hard regende besloten we naar de paddock te lopen.  Groot was onze verbazing toen we zagen dat de weg in de tunnel geheel onder water stond. Zie dan maar met droge voeten op het binnenterrein te komen.
Rechts langs de kant schuifelend haalden we het binnenterrein zonder nat te worden en direct kwamen we in een andere wereld. De deelnemende auto’s stonden her en der opgesteld tussen de campers en de tenten en overal was men druk bezig met afstellingen of banden wisselen of drogen van kleding. 
Het was geweldig om rond te lopen terwijl de racegeluiden van de auto’s die over de baan reden over het terrein klonken en door de verschillende nationaliteiten van de deelnemers waanden we ons in het buitenland op een circuit.
Meer foto’s kan je zien op  https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1285778884881025 en op  https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1286629151462665 
Kijk ook eens naar mijn inmiddels al veel bekeken filmpje op you tube:  https://youtu.be/O9XnYAPDYxU

Oude artikelen