Vreugdevuren in Scheveningen


Op een koude donderdagmiddag met een temperatuur van slechts vijf graden Celsius en een harde wind die het voor het gevoel nog kouder maakte was ik met mijn vrouw in Scheveningen op de boulevard.
Om getuige te zijn van de opbouw op het strand van een enorme stapel met houten pallets. Net als in voorgaande jaren is er weer een mooie competitie gaande tussen de Duindorpers die op het Zuiderstrand een vreugdevuur bouwen en de Scheveningers die dat op het Noorderstrand doen.


Wij hebben foto’s en filmpjes gemaakt van de activiteiten van de Scheveningers. Vrachtwagens met houten pallets reden af en aan en hoogwerkers plaatsten de pallets met tientallen tegelijk op de steeds hoger wordende stapel.
Daar werden de pallets door tientallen vrijwilligers op hun plek gelegd. Je kan natuurlijk net zoals wij live in Scheveningen en Duindorp gaan kijken naar de vorderingen maar je kan ook via een link op de webcam de opbouw gadeslaan. http://www.scheveningenlive.nl/vreugdevuur/
Op deze site staat ook waar je op oudejaarsavond kan parkeren en wat er voor verkeersmaatregelen worden genomen. Wint Duindorp dit jaar weer of wordt het Scheveningen dit keer?
Mijn korte filmimpressie staat op
https://youtu.be/fbzl48BzSug en de andere foto’s staan op de facebookpagina op https://www.facebook.com/pg/classiccarsandlifestyle/photos/?tab=album&album_id=1386910474767865

 

Oude artikelen